Palačinky s tučným tvarohem

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 20gramůCukr moučka
    • 20gramůRozinky
    • 1lžíceCukr krupice
    • 200gramůMouka pšeničná hladká
    • 20mililitrůOlej rostlinný
    • 250gramůtvaroh měkký
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
46 g
Cukr
4 g
Vápník
155 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce, cukr, mléko a hladkou mouku rozmixujeme na hladké těsto, které necháme 15 - 20 minut odpočinout.
  • 2
    Pánev vymažeme olejem (pokaždé když je, pánev suchá kápneme na ni olej) a necháme ji rozehřát. Po té na ni lijeme naběračkou těsto tak, aby byl celý povrch pánve zakrytý (pohybem pánve těstu pomůžeme se rozlít po celé vrstvě). Po opečení jedné strany palačinky, palačinku obrátíme na druhou stranu a opečeme ji stejně jako tu první.
  • 3
    Tvaroh smícháme s cukrem a rozinkami a plníme jím palačinky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 16. 12. 2015
Palačinky s tučným tvarohem
Dala jsem 500 ml 😁 ani jsem si toho nevšimla 😁, ale doporučuji, jsou skvělé. Stačí kapka tuku na teflonovou pánev, těsto se pěkně dělá a za pár minut je několik palačinek hotových.
Anonymní uživatel
po 14. 12. 2015
Palačinky s tučným tvarohem
Dobrůtka, která bude chutnat malým i dospělým. Pamatuji se na mléčný bar, který u nás býval – teď je z něho fast food a tam měli ty nejlepší palačinky s tvarohem a jahodový koktejl, co jsem kdy měla. Takže díky tomuto receptu jsem se vrátila alespoň na chvíli do bezstarostného dětství.