Palačinky z litého těsta

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceCukr krupice
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 200gramůMouka pšeničná hladká
    • 20mililitrůOlej rostlinný
    • 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
46 g
Cukr
4 g
Vápník
155 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce, cukr, mléko a hladkou mouku řádně rozmixujeme na hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout.
  • 2
    Pánev vymažeme olejem (vždy když je, pánev úplně suchá opět na ni kápneme trošku oleje – hned na poprvé nedáváme oleje silnou vrstvu) a necháme ji rozehřát. Po té na ni lijeme naběračkou těsto tak, aby byl celý povrch pánve zakrytý (pohybem pánve těstu pomůžeme se rozlít po celé vrstvě). Po opečení jedné strany palačinky, palačinku obrátíme na druhou stranu a opečeme ji do růžova.
  • 3
    Palačinky můžeme plnit dle svého uvážení sladkými přísadami nebo je jen posypat cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 12. 2015
Mňamka
Anonymní uživatel
po 14. 12. 2015
Palačinky z litého těsta
Moc dobré. Dají se naplnit tvarohem, marmeládou, čokoládovou pomazánkou tu máme nejradši....
Anonymní uživatel
st 23. 12. 2015
Palačinky z litého těsta
😍