Paluza
17 min.
Ingredience
- 4,2decilitryVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 2lžíceSolamyl
- 100gramůOřechy vlašské
- 250gramůBorůvky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Omyté borůvky zalijeme 4 dl studené vody, přidáme cukr a uvedeme do varu.
- 2Zvlášť v troše vody rozmícháme solamyl. Když se voda s borůvkami začne vařit, vlijeme rozmíchaný škrob a vaříme ještě 5 minut.
- 3Hotovou paluzu rozlijeme do mističek a necháme vychladit a ztuhnout. Před podáváním posypeme dezert mletými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.