Pampeliškový likér s pomeranči

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300mililitrůSirup cukrový
    • 2kusyPomeranče
    • 1litrCalvados
    • 150gramůPampeliška květ
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče chemicky neošetřené omyjeme, osušíme a oloupeme tak, že ovocná dužina zůstane naprosto čistá - bez zbytků bílých slupek - pulpy. Slupky (asi 125 g z 0.5 kg) se rozřežou ostrým nožem naplocho tak, že se odstraní bílá dužina, slupka zůstane bez pulpy.
  • 2
    Sušené pampeliškové květy dáme do skleněné nádoby, přidáme čerstvé pomerančové slupky bez bílé slupky - pulpy a čistou dužinu.
  • 3
    Směs zalijeme 1 litrem 40% jablečného destilátu, uzavřeme a uskladníme v chladu a temnu. Necháme 7 dní macerovat, pak tekutinu přefiltrujeme přes hrubý skládaný filtr.
  • 4
    700 ml přefiltrované tekutiny osladíme 300 ml cukrového sirupu.
  • 5
    Likér nakonec přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme.
  • 6
    V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.