Pampeliškový likér s pomeranči
30 min.
Ingredience
- 300mililitrůSirup cukrový
- 2kusyPomeranče
- 1litrCalvados
- 150gramůPampeliška květ
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Pomeranče chemicky neošetřené omyjeme, osušíme a oloupeme tak, že ovocná dužina zůstane naprosto čistá - bez zbytků bílých slupek - pulpy. Slupky (asi 125 g z 0.5 kg) se rozřežou ostrým nožem naplocho tak, že se odstraní bílá dužina, slupka zůstane bez pulpy.
- 2Sušené pampeliškové květy dáme do skleněné nádoby, přidáme čerstvé pomerančové slupky bez bílé slupky - pulpy a čistou dužinu.
- 3Směs zalijeme 1 litrem 40% jablečného destilátu, uzavřeme a uskladníme v chladu a temnu. Necháme 7 dní macerovat, pak tekutinu přefiltrujeme přes hrubý skládaný filtr.
- 4700 ml přefiltrované tekutiny osladíme 300 ml cukrového sirupu.
- 5Likér nakonec přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme.
- 6V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.