Pampeliškový med

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyPomeranč
    • 1kilogramCukr krupice
    • 0,25litrVoda pitná
    • 200gramůPampeliška květ
    • 1kusCitrony
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
257 g
Vláknina
3 g
Cukr
245 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pampeliškové květy přelijeme vařicí vodou.
  • 2
    Přidáme rozkrájený pomeranč i s kůrou, nakrájený citrón a povaříme.
  • 3
    Po povaření necháme 24 hodin stát.
  • 4
    Potom scedíme, přidáme 1 kg cukru a svaříme do hustoty sirupu.
  • 5
    Ještě horký med nalijeme do čistých sklenic, uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.