Pampeliškový med
25 min.
Ingredience
- 2kusyPomeranč
- 1kilogramCukr krupice
- 0,25litrVoda pitná
- 200gramůPampeliška květ
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
257 g
Vláknina
3 g
Cukr
245 g
Postup přípravy
- 1Pampeliškové květy přelijeme vařicí vodou.
- 2Přidáme rozkrájený pomeranč i s kůrou, nakrájený citrón a povaříme.
- 3Po povaření necháme 24 hodin stát.
- 4Potom scedíme, přidáme 1 kg cukru a svaříme do hustoty sirupu.
- 5Ještě horký med nalijeme do čistých sklenic, uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.