Pan dulce
45 min.
Ingredience
- Sypání
- 6lžicMáslo čerstvé
- 115gramůCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 115gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120mililitrůMléko plnotučné
- 2lžičkyDroždí sušené
- 115gramůCukr krupice
- 6lžicMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 115gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
827 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Vlažné mléko smícháme se sušeným droždím a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme mouku, cukr, změklé máslo, prošlehaná vejce a zpracujeme na lepkavé těsto.
- 2Přendáme na pomoučněný vál a rukama zpracujeme, až je těsto zcela pokryto tenkou vrstvou mouky. Zakryjeme fólii a necháme 20 minut odpočinout.
- 3Mezitím si připravíme sypání. Máslo a cukr utřeme do pěny, vmícháme žloutek, skořici a mouku. Směs musí být trochu drobivá.
- 4Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a vytvarujeme bochánky. Přendáme na vymazaný plech, dál od sebe. Posypeme sypáním, které lehce přitlačíme na bochánky.
- 5Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Před podáváním necháme trochu vystydnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.