Pan dulce

45 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
827 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlažné mléko smícháme se sušeným droždím a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme mouku, cukr, změklé máslo, prošlehaná vejce a zpracujeme na lepkavé těsto.
  • 2
    Přendáme na pomoučněný vál a rukama zpracujeme, až je těsto zcela pokryto tenkou vrstvou mouky. Zakryjeme fólii a necháme 20 minut odpočinout.
  • 3
    Mezitím si připravíme sypání. Máslo a cukr utřeme do pěny, vmícháme žloutek, skořici a mouku. Směs musí být trochu drobivá.
  • 4
    Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a vytvarujeme bochánky. Přendáme na vymazaný plech, dál od sebe. Posypeme sypáním, které lehce přitlačíme na bochánky.
  • 5
    Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Před podáváním necháme trochu vystydnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.