Panna cotta

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
42 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu společně s cukrem uvedeme k varu a povaříme 3 minuty.
  • 2
    Přidáme vanilkový extrakt.
  • 3
    Želatinu vsypeme na horkou smetanu, necháme minutu bobtnat a poté mícháme až do rozpuštění.
  • 4
    Připravenou směs nalijeme do 4 formiček o objemu 125ml, zakryjeme alobalem a necháme v chladničce vychladnou a ztuhnout.
  • 5
    Ztuhlou panna cottu vyklopíme z formičky pomocí utěrky namočené v horké vodě. Utěrku na chvíli obtočíme kolem formy.
  • 6
    Servírujeme s čerstvými jahodami, malinami a borůvkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.