Panna cotta
20 min.
Ingredience
- 48gramůCukr krupice
- 6gramůŽelatina
- 60gramůJahody lesní
- 60gramůMaliny
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůBorůvky
- 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
42 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Smetanu společně s cukrem uvedeme k varu a povaříme 3 minuty.
- 2Přidáme vanilkový extrakt.
- 3Želatinu vsypeme na horkou smetanu, necháme minutu bobtnat a poté mícháme až do rozpuštění.
- 4Připravenou směs nalijeme do 4 formiček o objemu 125ml, zakryjeme alobalem a necháme v chladničce vychladnou a ztuhnout.
- 5Ztuhlou panna cottu vyklopíme z formičky pomocí utěrky namočené v horké vodě. Utěrku na chvíli obtočíme kolem formy.
- 6Servírujeme s čerstvými jahodami, malinami a borůvkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.