Panna cotta s espressem a třešněmi
40 min.
Ingredience
- 400gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyCukr vanilka
- 0,13litrKáva Espresso
- 3plátkyŽelatina
- 1lžíceLikér anýzový
- 400gramůTřešně
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
34 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme k varu espreso se smetanou a vanilkovým cukrem. Nezakryté vaříme na středním ohni cca 15 minut.
- 2Mezitím namočíme želatinu na 10 minut do studené vody. Smetanu odstavíme z ohně. Želatinu vymačkáme a plátky necháme rozpustit ve smetaně. Přilijeme likér, promícháme, rozdělíme do formiček a odložíme na 6 hodin do lednice.
- 3Třešně omyjeme, vypeckujeme a nasekáme nahrubo. Na mírném ohni rozpustíme moučkový cukr, zvýšíme intenzitu plamene a cukr necháme zhnědnout. Přidáme třešně a důkladně promícháme. Zakryjeme a zvolna cca 10 minut podusíme. Omáčku necháme vychladnout.
- 4Před podáváním uvolníme krém nožem od okrajů formiček a vyklopíme na talířky. Přelijeme omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.