Pannacotta s karamelovým krémem
25 min.
Ingredience
- Karamelový krém
- 6lžicCukr krupice
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- Pannacotta
- 2litrySmetana 33% (šlehačka)
- 6lžicCukr krupice
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1834 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
170 g
Sacharidy
63 g
Cukr
45 g
Vápník
338 mg
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny rozpustíme v misce s vodou.
- 2V kastrůlku zahříváme smetanu s cukrem a za stálého míchání necháme teplotu vystoupit až na 80°C - ne však víc. Vmícháme připravenou želatinu a necháme ji ve smetaně úplně rozpustit.
- 3Směs nalijeme do formiček nebo do menší formy na chlebíček a necháme 6 hodin v chladničce ztuhnout.
- 4Ztuhlou směs vyklopíme z formiček nebo z fromy (v tom případě ji nakrájíme na plátky) a upravíme na talířky.
- 5Do kastrůlku vsypeme cukr a zvolna rozpouštíme. Přidáme vodu a když karamel začne bublat, přilijeme smetanu. Krém zůstane karamelově zbarvený. Promícháme ještě metličkou a nalijeme na dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.