Pannacotta s karamelovým krémem

25 min.
Itálie

Ingredience

  • Karamelový krém
    • 6lžicCukr krupice
    • 2lžíceVoda pitná
    • 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
  • Pannacotta
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1834 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
170 g
Sacharidy
63 g
Cukr
45 g
Vápník
338 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želatiny rozpustíme v misce s vodou.
  • 2
    V kastrůlku zahříváme smetanu s cukrem a za stálého míchání necháme teplotu vystoupit až na 80°C - ne však víc. Vmícháme připravenou želatinu a necháme ji ve smetaně úplně rozpustit.
  • 3
    Směs nalijeme do formiček nebo do menší formy na chlebíček a necháme 6 hodin v chladničce ztuhnout.
  • 4
    Ztuhlou směs vyklopíme z formiček nebo z fromy (v tom případě ji nakrájíme na plátky) a upravíme na talířky.
  • 5
    Do kastrůlku vsypeme cukr a zvolna rozpouštíme. Přidáme vodu a když karamel začne bublat, přilijeme smetanu. Krém zůstane karamelově zbarvený. Promícháme ještě metličkou a nalijeme na dezert.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.