Pannacotta s ovocnou tříští
35 min.
Ingredience
- Na ledovou tříšť
- 60gramůCukr krupice
- 1000mililitrůVoda pitná
- 60mililitrůCukr hroznový (glukóza)
- 250mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 30mililitrůCitronová šťáva
- Na pannacottu
- 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 60gramůCukr krupice
- 200gramůČokoláda bílá
- 1000mililitrůVoda pitná
- 30gramůŽelatina
- 20gramůCitronová kůra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
34 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
330 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku smícháme vodu, cukr, glukózu a citronovou šťávu, vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout a přilijeme sekt, rozmícháme a vlijeme do plastové nádoby a dáme minimálně na 3 hodiny mrazit.
- 2Mléko, smetanu a cukr zahříváme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom necháme pár minut přejít varem. Vmícháme nadrolenou bílou čokoládu a necháme ji úplně rozpustit. Ve troše studené vody rozpustíme želatinu a přidáme ji do horké mléčné směsi, dokonale promícháme a nalijeme do formiček nebo misek. Misky uložíme přes noc do lednice, aby dezert ztuhl a vychladil se.
- 3Aby šly formičky lépe vyklopit, namočíme je před tím krátce do horké vody a vyklepneme pannacottu na talířek. Ozdobíme citronovou kůrou a obložíme citronovou ledovou tříští.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.