Pannacotta s ovocnou tříští

35 min.
Evropa

Ingredience

  • Na ledovou tříšť
    • 60gramůCukr krupice
    • 1000mililitrůVoda pitná
    • 60mililitrůCukr hroznový (glukóza)
    • 250mililitrůVíno šumivé (sekt)
    • 30mililitrůCitronová šťáva
  • Na pannacottu
    • 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 150mililitrůMléko plnotučné
    • 60gramůCukr krupice
    • 200gramůČokoláda bílá
    • 1000mililitrůVoda pitná
    • 30gramůŽelatina
    • 20gramůCitronová kůra
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
34 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
330 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku smícháme vodu, cukr, glukózu a citronovou šťávu, vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout a přilijeme sekt, rozmícháme a vlijeme do plastové nádoby a dáme minimálně na 3 hodiny mrazit.
  • 2
    Mléko, smetanu a cukr zahříváme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom necháme pár minut přejít varem. Vmícháme nadrolenou bílou čokoládu a necháme ji úplně rozpustit. Ve troše studené vody rozpustíme želatinu a přidáme ji do horké mléčné směsi, dokonale promícháme a nalijeme do formiček nebo misek. Misky uložíme přes noc do lednice, aby dezert ztuhl a vychladil se.
  • 3
    Aby šly formičky lépe vyklopit, namočíme je před tím krátce do horké vody a vyklepneme pannacottu na talířek. Ozdobíme citronovou kůrou a obložíme citronovou ledovou tříští.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.