Pannacotta z podmáslí
35 min.
Ingredience
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 85gramůCukr krupice
- 1lžičkaTresť vanilková
- 500mililitrůMléko - podmáslí
- 2lžícePistácie
- 3plátkyŽelatina
- jahodová omáčka
- 3lžíceSirup javorový
- 225gramůJahody zahradní
- 3lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny namočíme do studené vody asi na 5 minut.
- 2V kastrůlku svaříme smetanu s cukrem, odstavíme z plotny a vmícháme vanilkovou tresť. Přimícháme vymačkanou želatinu, promícháme, aby se rozpustila, a směs necháme trochu vychladnout. Nakonec vmícháme podmáslí.
- 3Mističky nebo formičky propláchneme studenou vodou, vlijeme do nich připravenou hmotu a necháme vychladnout. Uložíme do chladničky na tak dlouho, aby se hmota zpevnila.
- 4Na omáčku svaříme javorový sirup, pomerančovou šťávu a omyté, rozpůlené jahody. Zvolna povaříme 5 minut, odstavíme z plotny a rozmixujeme. Do podávání uchováme v chladničce.
- 5Okraje dezertu uvolníme od stěn mističek a pannacottu vyklopíme na talířky. Přelijeme jahodovou omáčkou a ozdobíme nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.