Pannacotta z podmáslí

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želatiny namočíme do studené vody asi na 5 minut.
  • 2
    V kastrůlku svaříme smetanu s cukrem, odstavíme z plotny a vmícháme vanilkovou tresť. Přimícháme vymačkanou želatinu, promícháme, aby se rozpustila, a směs necháme trochu vychladnout. Nakonec vmícháme podmáslí.
  • 3
    Mističky nebo formičky propláchneme studenou vodou, vlijeme do nich připravenou hmotu a necháme vychladnout. Uložíme do chladničky na tak dlouho, aby se hmota zpevnila.
  • 4
    Na omáčku svaříme javorový sirup, pomerančovou šťávu a omyté, rozpůlené jahody. Zvolna povaříme 5 minut, odstavíme z plotny a rozmixujeme. Do podávání uchováme v chladničce.
  • 5
    Okraje dezertu uvolníme od stěn mističek a pannacottu vyklopíme na talířky. Přelijeme jahodovou omáčkou a ozdobíme nasekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.