Papája zapečená s vanilkovým krémem
45 min.
Ingredience
- 500gramůPapája zralá
- 250mililitrůMléko polotučné
- 80gramůCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůPomerančová kůra
- 5gramůSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
334 mg
Postup přípravy
- 1Papáju oloupeme, nakrájíme na kostky a vsypeme do pekáčku. Do rendlíku nalijeme mléko, přidáme vejce, žloutky, vanilkový cukr, strouhanou pomerančovou kůru, mletou skořici, rozmícháme a zvolna vaříme, až vznikne hustší krém. Krém nalijeme do pekáčku na papáju, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- 2Dezert necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.