Papájový krém se zmrzlinou
15 min.
Ingredience
- 1kusPapaya
- 500gramůZmrzlina vanilková
- 1kusCitrony
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Citrón rozpůlíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu.
- 2Papáju podélně rozkrojíme a vyjmeme semínka. Dužinu vyndáme ze slupky, vložíme do mixéru, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vše rozmixujeme na hladký krém.
- 3Vanilkovou zmrzlinu nakrájíme na kostky a po částech ji přidáme ke krému, mixujeme, až je krém zcela hladký.
- 4Dáme ho do čtyř dezertních misek a necháme v chladu. Druhou polovinu citrónu nakrájíme na velmi tenké plátky a těsně před podáváním jimi ozdobíme krém. Můžeme přidat mandlové makronky nebo vafle.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.