Papájový krém se zmrzlinou

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusPapaya
    • 500gramůZmrzlina vanilková
    • 1kusCitrony
    • 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citrón rozpůlíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu.
  • 2
    Papáju podélně rozkrojíme a vyjmeme semínka. Dužinu vyndáme ze slupky, vložíme do mixéru, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vše rozmixujeme na hladký krém.
  • 3
    Vanilkovou zmrzlinu nakrájíme na kostky a po částech ji přidáme ke krému, mixujeme, až je krém zcela hladký.
  • 4
    Dáme ho do čtyř dezertních misek a necháme v chladu. Druhou polovinu citrónu nakrájíme na velmi tenké plátky a těsně před podáváním jimi ozdobíme krém. Můžeme přidat mandlové makronky nebo vafle.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.