Papájový salát
13 min.
Ingredience
- Na salát
- 2kusyPapaya
- 2kusyRajčata
- 30gramůOřechy burské pražené
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusSalát hlávkový
- 0,25kusZelí hlávkové bílé
- 0,25hrstBazalka
- Na zálivku
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
10 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Příprava zálivky: Chilli papričku drobně nakrájíme, přidáme olej, rybí omáčku, limetovou šťávu, cukr a vše ušleháme. Dáme stranou a občas promícháme, aby se cukr dokonale rozpustil.
- 2Příprava salátu: Salát a zelí nakrájíme na kousky, smícháme a upravíme na velký talíř. Oloupané papáji rozpůlíme, odstraníme semena, dužninu nakrájíme na tekné plátky a rozložíme na nakrájený salát se zelím.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen, dužninu pokrájíme a dáme na salát.
- 4Salát posypeme nasucho opraženými arašídami a drobně pokrájenými jarními cibulkami. Zálivku ještě jednou řádně promícháme, přelijeme salát, ozdobíme bazalkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.