Papoušková buchta
50 min.
Ingredience
- Na plech
- 30gramůMáslo
- Poleva
- 2lžíceRum
- 200mililitrůPoleva citronová
- 100gramůČokoláda na vaření
- Těsto
- 250gramůHera
- 250mililitrůSmetana ke šlehání
- 300gramůCukr moučkový
- 300gramůMouka polohrubá
- 1baleníCukr vanilka
- 1baleníKypřicí prášek do pečiva
- 1baleníPudinkový prášek - jahodový
- 1baleníPudinkový prášek - kakaový
- 1baleníPudinkový prášek - vanilkový
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem a změklou Herou. Postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, šlehačku a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme. Těsto rozdělíme na 3 díly a do každého vmícháme 1 pudinkový prášek. Na máslem vymazaný plech s okrajem klademe lžící střídavě barevné hromádky těsta. Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut. Po upečení pokapeme na povrchu rumem, přelijeme citronovou polevou a zakapeme rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.