Papoušková buchta

50 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na plech
    • 30gramůMáslo
  • Poleva
    • 2lžíceRum
    • 200mililitrůPoleva citronová
    • 100gramůČokoláda na vaření
  • Těsto
    • 250gramůHera
    • 250mililitrůSmetana ke šlehání
    • 300gramůCukr moučkový
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 1baleníCukr vanilka
    • 1baleníKypřicí prášek do pečiva
    • 1baleníPudinkový prášek - jahodový
    • 1baleníPudinkový prášek - kakaový
    • 1baleníPudinkový prášek - vanilkový
    • 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem a změklou Herou. Postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, šlehačku a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme. Těsto rozdělíme na 3 díly a do každého vmícháme 1 pudinkový prášek. Na máslem vymazaný plech s okrajem klademe lžící střídavě barevné hromádky těsta. Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut. Po upečení pokapeme na povrchu rumem, přelijeme citronovou polevou a zakapeme rozpuštěnou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.