Parfait grand marnier
40 min.
Ingredience
- 200gramůPiškotový korpus vaječný
- 80mililitrůLikér Grand Marnier
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1kusPomeranče
- 120gramůCukr třtinový
- 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůKakao
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
1 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Piškotový korpus vykrojíme do koleček dle formiček na pudink, do každé z nich dáme jeden plátek piškotu a pokapeme troškou likéru. Formičky vyložíme na bocích papírem. Z pomeranče nastrouháme kůru, šťávu vymačkáme.
- 2Ve velkém hrnci uvedeme k varu vodu, navrch dáme nerezovou mísu se žloutky. Pomerančovou šťávu a cukr zvolna vaříme, za stálého míchání necháme odpařit polovinu tekutiny, poté přilijeme likér a směs vlijeme ke žloutkům. Hmotu za stálého míchání necháme zhoustnout, vodu ve vodní lázni udržujeme pod hranicí varu. Jakmile je krém hustý, přemístíme mísu do studené vodní lázně a mícháme do zchladnutí. Poté opatrně všleháme ušlehanou smetanu.
- 3Krémem potom naplníme formičky a necháme 4 hodiny v mrazničce. Servírujeme posypané kakaem a ozdobené pomerančovou kůrou. Před podáváním odstraníme papír z formiček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.