Parfait grand marnier

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
1 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Piškotový korpus vykrojíme do koleček dle formiček na pudink, do každé z nich dáme jeden plátek piškotu a pokapeme troškou likéru. Formičky vyložíme na bocích papírem. Z pomeranče nastrouháme kůru, šťávu vymačkáme.
  • 2
    Ve velkém hrnci uvedeme k varu vodu, navrch dáme nerezovou mísu se žloutky. Pomerančovou šťávu a cukr zvolna vaříme, za stálého míchání necháme odpařit polovinu tekutiny, poté přilijeme likér a směs vlijeme ke žloutkům. Hmotu za stálého míchání necháme zhoustnout, vodu ve vodní lázni udržujeme pod hranicí varu. Jakmile je krém hustý, přemístíme mísu do studené vodní lázně a mícháme do zchladnutí. Poté opatrně všleháme ušlehanou smetanu.
  • 3
    Krémem potom naplníme formičky a necháme 4 hodiny v mrazničce. Servírujeme posypané kakaem a ozdobené pomerančovou kůrou. Před podáváním odstraníme papír z formiček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.