Pařížské jablkové koláče

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
7 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku s máslem a cukrem zpracujeme na drobenku. Přidáme žloutky, mléko a vypracujeme vláčné těsto. Ze dvou třetin těsta uděláme kouli, zabalíme ji a odložíme. Zbytek těsta rozválíme na pergamenu na plát silný 3 mm. Tvořítkem o rozměru 6 x 4 vykrájíme 36 listů. Párátkem nakreslíme žebra na listech, položíme je na plech a uložíme do lednice.
  • 2
    Kouli těsta rozdělíme na 6 stejných dílů. Každý díl těsta vtlačíme do jedné plechové formičky ve tvaru kytičky o rozměru 10-11 cm. Uložíme do lednice.
  • 3
    Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na plátky o síle 5 mm. V pánvi na středním plameni zahřejeme máslo s cukrem, občas promícháme. Cukr nemusí být zcela rozpuštěný. Plátky jablek rozložíme na cukrovou směs a vše vaříme asi 20 minut, nemícháme. Když cukrová směs dostane barvu karamelu, promícháme jablka se zkaramelizovaným cukrem. Odstavíme.
  • 4
    Směsí naplníme podklady koláčů. Na povrch každého koláče upravíme 6 listů tak, aby část náplně zůstala nezakryta. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut, po 15 minutách zakryjeme koláče alobalem.
  • 5
    Koláče necháme vychladnout asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.