Pařížské lívance
30 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůMléko polotučné
- 80gramůDžem meruňkový
- 20gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
48 g
Cukr
20 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Smícháme máslo s cukrem a ušleháme do pěny. Po částech zašleháme vejce a pak vmícháme mouku. V malé nádobě zahřejeme mléko až skoro k varu. Zamícháme do základu. Vymažeme formu na lívance a rozdělíme těsto stejnoměrně do důlků. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut, až tvary nabudou a zezlátnou.
- 2Lívance vyklopíme a podáváme je s meruňkovým džemem a cukrem, do každého přeloženého lívance dáme trochu džemu a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.