Pařížské lívance

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
48 g
Cukr
20 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme máslo s cukrem a ušleháme do pěny. Po částech zašleháme vejce a pak vmícháme mouku. V malé nádobě zahřejeme mléko až skoro k varu. Zamícháme do základu. Vymažeme formu na lívance a rozdělíme těsto stejnoměrně do důlků. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut, až tvary nabudou a zezlátnou.
  • 2
    Lívance vyklopíme a podáváme je s meruňkovým džemem a cukrem, do každého přeloženého lívance dáme trochu džemu a pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.