Pařížské řezy
60 min.
Ingredience
- 150gramůCukr moučkový
- 5kusůVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5kusSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 150gramůČokoláda hořká
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme k varu sladkou smetanu, žloutky a strouhanou čokoládu. Po vychladnutí vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků.
- 2Zbytek vajec ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do zhoustnutí.
- 3Po vychladnutí vmícháme mouku s rozpuštěným máslem a kakaem a nakonec vmícháme tuhý sníh.
- 4Těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme.
- 5Vychladlé rozpůlíme, první plát potřeme krémem, přiklopíme druhým a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.