Pařížské žemličky

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky vymícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme mleté mandle, citronovou kůru a najemno rozdrcené piškoty. Vypracujeme tužší těsto.
  • 2
    Z těsta tvarujeme malé žemličky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch žemliček potřeme rozšlehaným žloutkem.
  • 3
    Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a rychle zapečeme.
  • 4
    Po vychladnutí žemličky upravíme na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.