Pařížský dort z piškotů
45 min.
Ingredience
- 150gramůCukr moučkový
- 125gramůKakao - prášek
- 4decilitryVoda pitná
- 1plátekŽelatina bílá plátky
- 250gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůPiškoty dětské kulaté
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout.
- 2Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou.
- 3Pokud máme hmotu řídkou, zahustíme ji želatinou připravenou dle návodu na sáčku.
- 4Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme uležet do druhého dne.
- 5Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.