Pařížský dort z piškotů

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout.
  • 2
    Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou.
  • 3
    Pokud máme hmotu řídkou, zahustíme ji želatinou připravenou dle návodu na sáčku.
  • 4
    Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme uležet do druhého dne.
  • 5
    Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.