Pařížský krém

15 min.
Francie

Ingredience

    • 800mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 500gramůPoleva čokoládová
    • 20gramůCukr vanilka
    • 10mililitrůOlej stolní
    • 20gramůCukr moučkový
    • 30gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
38 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
660 mg
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu ke šlehání svaříme a přidáme nastrouhanou čokoládovou polevu. Za stálého míchání ji rozvaříme a potom přichutíme vanilkovým cukrem. Za občasného promíchání necháme směs vychladnout.
  • 2
    Z vychlazené smetany ušleháme pevný krém, který rozdělíme do šálků vytřených olejem. Necháme ztuhnout v chladničce.
  • 3
    Ztuhlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou, moučkovým cukrem oslazenou smetanou a posypeme jej nastrouhanou čokoládou.
  • 4
    Ihned podáváme. Krém uchováváme stále v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 7. 9. 2015
Pařížský krém
Recept jsem vyzkoušela a dávám palec dolu pouze díky tomu, že nešel krém vyklopit ze šálku, byť byl šálek vymazaný olejem tak, jak je popsáno v postupu. Jinak mohu recept po stránce chuťové jen doporučit. Je to trošku kalorická bomba, ale jednou za čas takovýto hřích neuškodí nikomu 😉