Pařížský krém
15 min.
Ingredience
- 800mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůPoleva čokoládová
- 20gramůCukr vanilka
- 10mililitrůOlej stolní
- 20gramůCukr moučkový
- 30gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
38 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
660 mg
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Smetanu ke šlehání svaříme a přidáme nastrouhanou čokoládovou polevu. Za stálého míchání ji rozvaříme a potom přichutíme vanilkovým cukrem. Za občasného promíchání necháme směs vychladnout.
- 2Z vychlazené smetany ušleháme pevný krém, který rozdělíme do šálků vytřených olejem. Necháme ztuhnout v chladničce.
- 3Ztuhlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou, moučkovým cukrem oslazenou smetanou a posypeme jej nastrouhanou čokoládou.
- 4Ihned podáváme. Krém uchováváme stále v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 7. 9. 2015
Pařížský krém
Recept jsem vyzkoušela a dávám palec dolu pouze díky tomu, že nešel krém vyklopit ze šálku, byť byl šálek vymazaný olejem tak, jak je popsáno v postupu. Jinak mohu recept po stránce chuťové jen doporučit. Je to trošku kalorická bomba, ale jednou za čas takovýto hřích neuškodí nikomu 😉