Paštičky s Nivou a tuňákem
45 min.
Ingredience
- na ozdobu
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- náplň
- 4kusyCibule
- 3kusyRajčata
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 450gramůTuňák v oleji
- 0,5lžičkaPepř bílý
- paštičky
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
29 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na pomoučeném vále si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 8-10 cm.
- 2Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potíráme vajíčkem, na něj posadíme dva, opět vajíčkem potřené kroužky těsta. Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky. Pečeme je 8-12 minut dozlatova.
- 3Připravíme si náplň: tuňáka z konzervy scedíme a dáme do misky a výrazně opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semínka, pak je nakrájíme na kostičky a přidáme k tuňáku spolu s očištěnou jarní cibulkou pokrájenou na tenké kroužky. Polovinu sýru Niva nastrouháme a všechny přísady promícháme. Paštičky naplníme a přiklopíme "pokličkou", položíme na ni plátek nakrájeného sýru Niva a dáme do předehřáté trouby. Paštičky zapečeme při 180 °C 7-10 minut.
- 4Paštičky podáváme teplé jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.