Paštika srnčí
125 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůJátra srnčí
- 2lžíceKoňak Godet Peardise
- 2kusyŠalotka
- 8lžicMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyJablka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaMajoránka
- 4lžíceKompot brusinkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
57 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno nakrájená jatýrka necháme marinovat 3O minut v koňaku. Jablka a šalotky, (popřípadě cibule) zbavíme slupky, nakrájíme na menší kousky a osmahneme na 4 lžících másla, zasypeme majoránkou a necháme vychladnout. Následně přidáme játra a ušleháme. Přidáme smetanu, vejce, máslo a okořeníme.
- 2Směs nalijeme do připravené formy a necháme vařit ve vodní lázni v troubě při teplotě 100-150°C po dobu 60-80 minut.
- 3Paštiku uložíme do chladu, nejlépe přes noc, před podáváním zdobíme brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.