Pavézky s javorovým sirupem
25 min.

Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaTresť vanilková
- 2lžičkyCukr krupice
- 8krajícůChléb toastový
- 75gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceSirup javorový
- 200gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
37 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme vejce s mlékem, smetanou, vanilkovou trestí a cukrem. Do směsi položíme krajíčky toastového chleba. V pánvi na rozehřátém másle postupně opékáme připravený chléb po každé straně asi 2 minuty dozlatova. Vyjmeme na nahřátý talíř a uchováme na teplém místě. Hotové toasty rozkrojíme na trojúhelníky a rozdělíme na talíře. Pokapeme javorovým sirupem a ihned podáváme. Každou porci doplníme kopečkem jogurtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.