Pavézky s javorovým sirupem

25 min.
Francie

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 300mililitrůMléko plnotučné
    • 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 8krajícůChléb toastový
    • 75gramůMáslo čerstvé
    • 2lžíceSirup javorový
    • 200gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
37 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozšleháme vejce s mlékem, smetanou, vanilkovou trestí a cukrem. Do směsi položíme krajíčky toastového chleba. V pánvi na rozehřátém másle postupně opékáme připravený chléb po každé straně asi 2 minuty dozlatova. Vyjmeme na nahřátý talíř a uchováme na teplém místě. Hotové toasty rozkrojíme na trojúhelníky a rozdělíme na talíře. Pokapeme javorovým sirupem a ihned podáváme. Každou porci doplníme kopečkem jogurtu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.