Pečená husí játra s vlašskými ořechy
45 min.
Ingredience
- 500gramůJátra husí
- 2kusyCibule
- 25gramůSlanina vepřová
- 1,5lžičkyPaštikové koření
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1decilitrHusí sádlo
- 1lžícePetržel kudrnka
- 4kusyRajčata
- 3lžíceOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
42 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy překrojíme na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky. Očistíme cibuli, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na dílky.
- 2Omyjeme a osušíme husí játra. Do přibližně stejných kousků jater zapíchneme ořechy tak, aby byly celkem uvnitř jater a játra na několika místech prošpikujeme slaninou. Poté je posypeme paštikovým kořením a bílým pepřem.
- 3V pekáči rozpustíme husí sádlo, na něm zpěníme cibuli, přidáme játra a pekáček zakryjeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a zvolna pečeme 20-30 minut. Občas je polijeme výpekem. Upečená játra vyjmeme, osolíme podle chuti, dáme do misky a zalijeme je husím sádlem a necháme vychladnout.
- 4Petrželku kudrnku omyjeme, lístky otrháme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky.
- 5Játra na talířích ozdobíme petrželkou, pokrájenými rajčaty a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.