Pečená jablka a datle
75 min.
Ingredience
- 5kusůJablka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůDatle
- 1lžíceCitronová šťáva
- 5lžicPomerančová šťáva
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 2kusySkořice celá
- 3lžíceMed včelí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 250gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
19 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je do máslem vymazané ploché zapékací misky.
- 2K jablkům přimícháme rozpůlené a vypeckované datle, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu i kůru, celou skořici. Vše zakapeme medem.
- 3Přiklopíme a pečeme 45-55 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 4Dezert podáváme teplý nebo vychlazený. Při podávání každou porci posypeme skořicí a přelijeme jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.