Pečená jablka a datle

75 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
19 g
Cukr
76 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je do máslem vymazané ploché zapékací misky.
  • 2
    K jablkům přimícháme rozpůlené a vypeckované datle, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu i kůru, celou skořici. Vše zakapeme medem.
  • 3
    Přiklopíme a pečeme 45-55 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Dezert podáváme teplý nebo vychlazený. Při podávání každou porci posypeme skořicí a přelijeme jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.