Pečená jablka, jako salát

35 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená jablka naskládáme na rošt, poté vložíme do nahřáté trouby. Pod rošt dáme plech, aby měla kam odkapávat šťáva z jablíček a pečeme při 180 stupních do měkka. Po upečení necháme mírně vychladnout, rozkrojíme na půlky. Vydlabeme jadřince, jablka rozkrájíme na malé kousky.
  • 2
    Teplé jablečné kousky rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky nebo do salátových mističek. Každou porci poprášíme jemně skořicí, bohatě posypeme vlašskými ořechy a polijeme medem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.