Pečená jablka, jako salát
35 min.
Ingredience
- 4kusyJablka
- 2lžičkySkořice mletá
- 4lžíceOřechy vlašské
- 4lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená jablka naskládáme na rošt, poté vložíme do nahřáté trouby. Pod rošt dáme plech, aby měla kam odkapávat šťáva z jablíček a pečeme při 180 stupních do měkka. Po upečení necháme mírně vychladnout, rozkrojíme na půlky. Vydlabeme jadřince, jablka rozkrájíme na malé kousky.
- 2Teplé jablečné kousky rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky nebo do salátových mističek. Každou porci poprášíme jemně skořicí, bohatě posypeme vlašskými ořechy a polijeme medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.