Pečená jablka plněná sýrovým krémem

45 min.
Česká republika

Ingredience

  • sýrový krém
    • 250gramůSýr Lučina - termizovaný
    • 3lžíceMléko plnotučné
    • 80gramůMarmeláda jahodová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, omyjeme a jádřince opatrně dostraníme. Otvory po jádřincích ještě mírně vyhloubíme a naplníme cukrem. Jablka urovnáme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou a podlijeme trochou vody. Pečeme je ve středně vyhřáté troubě téměř doměkka. Po vychladnutí upečená jablka naplníme sýrovým krémem. Krém připravíme rozmícháním žervé nebo lučiny s mlékem a jahodovou marmeládou. Jablka upravíme na talířky a ozdobíme dílky oloupaného pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.