Pečená jablka s borůvkami

25 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
9 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Jablka omyjeme, odřízneme stopku, z druhé strany vyřízneme jádřinec a vnitřek opatrně částečně nožem a lžičkou vydlabeme. Jablka pak naplníme borůvkami, které jsme smíchali s polovinou cukru, naskládáme je do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Před koncem pečení jablka posypeme zbylým cukrem, smíchaným se skořicí.
  • 3
    Upečená jablka servírujeme teplá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.