Pečená jablka s calvadosem
35 min.
Ingredience
- 80mililitrůCalvados
- 800gramůJablka
- 120gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr moučkový
- 60gramůSirup pomerančový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
25 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Celá jablka oloupeme, opatrně vydlabeme jadřince tak, abychom jablka neporušili a zůstala vcelku. Smícháme máslo, cukr, calvados a touto směsí jablka naplníme.
- 2Vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- 3Jablka upravíme na talířky, pokapeme sirupem a podáváme horká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.