Pečená jablka s nádivkou

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, osušíme, ve spodní části seřízneme, aby mohla stát. Z vršku jablka opatrně nakrojíme, vyřízneme jádřince, ale jablka musí zůstat vcelku. Do misky nalijeme citronovou šťávu, přidáme zakysanou smetanu, jablečné víno, skořici, vanilkový cukr a rozmícháme. Touto směsí naplníme jablka, položíme na plech pomazaný máslem, vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.
  • 2
    Jablka postavíme na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.