Pečená jablka s nádivkou
25 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 25mililitrůVíno jablečné
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 35gramůCukr vanilka
- 2špetkySkořice mletá
- 20gramůZakysaná smetana
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, osušíme, ve spodní části seřízneme, aby mohla stát. Z vršku jablka opatrně nakrojíme, vyřízneme jádřince, ale jablka musí zůstat vcelku. Do misky nalijeme citronovou šťávu, přidáme zakysanou smetanu, jablečné víno, skořici, vanilkový cukr a rozmícháme. Touto směsí naplníme jablka, položíme na plech pomazaný máslem, vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.
- 2Jablka postavíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.