Pečená jablka s ovocnou náplní
50 min.
Ingredience
- 5kusůJablka
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceCitronová šťáva
- 60gramůHrozinky
- 60gramůMeruňky sušené
- 70gramůŠvestky sušené
- 60gramůDžem višňový
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 120gramůCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
77 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Větší jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a vcelku jablka vkládáme do vroucí vody s citronovou šťávou, 3 minuty povaříme. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nadrobno, sušené meruňky, švestky a hrozinky pokrájíme nadrobno, vše v misce smícháme s džemem do směsi. Bílky ušleháme s cukrem do tuha.
- 2Jablka vyjmeme z vroucí vody, necháme okapat a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do otvorů po jádřincích vkládáme připravenou směs, kolem každého jablka uděláme ozdobné pusinky z bílků. Vložíme do předehřáté trouby, v mírné troubě pečeme 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.