Pečená jablka s ovocnou náplní

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
77 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a vcelku jablka vkládáme do vroucí vody s citronovou šťávou, 3 minuty povaříme. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nadrobno, sušené meruňky, švestky a hrozinky pokrájíme nadrobno, vše v misce smícháme s džemem do směsi. Bílky ušleháme s cukrem do tuha.
  • 2
    Jablka vyjmeme z vroucí vody, necháme okapat a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do otvorů po jádřincích vkládáme připravenou směs, kolem každého jablka uděláme ozdobné pusinky z bílků. Vložíme do předehřáté trouby, v mírné troubě pečeme 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.