Pečená jablka se žervé

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 30gramůCukr moučkový
    • 4kusyJablka
    • 3lžíceCukr krupice
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 40gramůDžem jahodový
    • 120gramůŽervé
    • 0,5decilitrMléko plnotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaná jablka příčně rozpůlíme, odstraníme jádřince a položíme na vymaštěný pekáček. Do otvorů nasypeme cukr, jablka zakapeme citronovou šťávou, poklademe kousky másla a mírně podlijeme vodou.
  • 2
    Připravená jablka upečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením dáme do středu každého jablka lžičku džemu.
  • 3
    Upečená, vychladlá jablka naplníme pěnou ze žervé, ušlehaným s mlékem a moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.