Pečená jablka se žervé
45 min.
Ingredience
- 30gramůCukr moučkový
- 4kusyJablka
- 3lžíceCukr krupice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůDžem jahodový
- 120gramůŽervé
- 0,5decilitrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná jablka příčně rozpůlíme, odstraníme jádřince a položíme na vymaštěný pekáček. Do otvorů nasypeme cukr, jablka zakapeme citronovou šťávou, poklademe kousky másla a mírně podlijeme vodou.
- 2Připravená jablka upečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením dáme do středu každého jablka lžičku džemu.
- 3Upečená, vychladlá jablka naplníme pěnou ze žervé, ušlehaným s mlékem a moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.