Pečená jablka v alobalu

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme jablka a zbavíme jadřinců. Jablka položíme na čtverce alobalu, potřeme olivovým olejem a posypeme cukrem, který jsme smíchali se skořicí. Zbylý cukr nasypeme do otvorů v jablkách.
  • 2
    Přidáme střídavě meruňkovou zavařeninu se spařenými rozinkami.
  • 3
    Po zaplnění otvorů nasypeme nahoru kopeček třtinového cukru a jablka zabalíme do čtverců alobalu. Urovnáme je do pekáče a pečeme do změknutí.
  • 4
    Vyjmeme z trouby, rozbalíme a na talíři můžeme dezert ozdobit šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.