Pečená kořeněná telecí játra
55 min.
Ingredience
- 500gramůJátra telecí
- 1lžičkaTrasi
- 70mililitrůKokosové mléko
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 0,25lžičkaCitronela
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
15 mg
Cukr
90 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná telecí játra nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Směs koření trasi zabalíme do kousku fólie a několik minut prohříváme na suché pánvi, potom rozdrobíme.
- 3Smícháme kokosové mléko, mletý koriandr, citronovou šťávu, trasi a mletou citronelu. Ve vzniklé husté marinádě obalíme nudličky jater a necháme je v zapékací míse nejméně 1 hodinu odležet.
- 4Játra pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Uchovají si správnou strukturu a uvnitř budou lehce růžová.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.