Pečená krůta s rýžovou nádivkou a omáčkou

165 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
13 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
19 mg
Cukr
31 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z krůty odstraníme vnitřnosti a břišní dutinu dosucha vytřeme.
  • 2
    Smícháme olivový olej s citronovou šťávou, dijonskou hořčicí, zahradními a italskými bylinkami.
  • 3
    Připravenou krůtu plníme rýžovou nádivkou s pancettou a rozinkami a připravíme na pečení, tzn. křídla složíme pod trup a nohy svážeme kuchyňskou nití.
  • 4
    Krůtu vložíme na rošt velkého pekáče, natřeme olivovou směsí a v rozehřáté troubě na 180 °C pečeme 2 až 2,5 hodiny za občasného polévání vypečenou šťávou. Krůta je upečená, má-li kůže zlatavou barvu a maso je měkké. Pokud na povrchu rychle hnědne, překryjeme ji alobalem.
  • 5
    Hotovou krůtu vytáhneme z trouby a položíme na velkou mísu, šťávu necháme v pekáči, překryjeme fólií a 15 minut necháme přikryté.
  • 6
    Omáčku připravíme ohřátím 2 lžic vypečené šťávy s výpečky, do které přidáme mouku a restujeme do hněda za neustálého míchání, po lžičkách přidáváme drůbeží vývar a umícháme do hladké husté omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.