Pečená krůta s rýžovou nádivkou a omáčkou
165 min.
Ingredience
- 4kilogramyKrůta
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1lžičkaKoření Italia
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 375mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
13 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
19 mg
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Z krůty odstraníme vnitřnosti a břišní dutinu dosucha vytřeme.
- 2Smícháme olivový olej s citronovou šťávou, dijonskou hořčicí, zahradními a italskými bylinkami.
- 3Připravenou krůtu plníme rýžovou nádivkou s pancettou a rozinkami a připravíme na pečení, tzn. křídla složíme pod trup a nohy svážeme kuchyňskou nití.
- 4Krůtu vložíme na rošt velkého pekáče, natřeme olivovou směsí a v rozehřáté troubě na 180 °C pečeme 2 až 2,5 hodiny za občasného polévání vypečenou šťávou. Krůta je upečená, má-li kůže zlatavou barvu a maso je měkké. Pokud na povrchu rychle hnědne, překryjeme ji alobalem.
- 5Hotovou krůtu vytáhneme z trouby a položíme na velkou mísu, šťávu necháme v pekáči, překryjeme fólií a 15 minut necháme přikryté.
- 6Omáčku připravíme ohřátím 2 lžic vypečené šťávy s výpečky, do které přidáme mouku a restujeme do hněda za neustálého míchání, po lžičkách přidáváme drůbeží vývar a umícháme do hladké husté omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.