Pečená zmrzlina

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mělké zapékací mísy dáme korpus. Rozložíme na něj ovoce.
  • 2
    Na ovoce navršíme zmrzlinu a dáme zmrazit, mezitím připravíme sníh.
  • 3
    Z bílků ušleháme tuhý sníh. Po lžičkách přidáme cukr a pokračujeme
  • 4
    ve šlehání, až je sníh tuhý a lesklý.
  • 5
    Sníh nastříkáme na zmrzlinu, až ji úplně zakryjeme.
  • 6
    Okamžitě dáme péci 3-4 minuty do trouby předehřáté na 230 °C, až sníh lehce zhnědne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.