Pečená zmrzlina
20 min.
Ingredience
- 200gramůKorpus na dort
- 250gramůMaliny
- 450mililitrůZmrzlina vanilková
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 125gramůCukr krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Do mělké zapékací mísy dáme korpus. Rozložíme na něj ovoce.
- 2Na ovoce navršíme zmrzlinu a dáme zmrazit, mezitím připravíme sníh.
- 3Z bílků ušleháme tuhý sníh. Po lžičkách přidáme cukr a pokračujeme
- 4ve šlehání, až je sníh tuhý a lesklý.
- 5Sníh nastříkáme na zmrzlinu, až ji úplně zakryjeme.
- 6Okamžitě dáme péci 3-4 minuty do trouby předehřáté na 230 °C, až sníh lehce zhnědne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.