Pečené briošky s broskví
25 min.
Ingredience
- 400gramůKompot broskvový
- 4kusyBriošky máslové
- 4lžíceCukr třtinový
- 1lžíceCukr krupice
- 25gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůBrandy
- 8lžicMarmeláda malinová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Brioškám odkrojíme kůrku a upravíme tvar na velikost poloviny broskve, popřípadě může být brioška o malinko širší. Potřeme malinovou marmeládou. Díru po pecce v broskvi vyplníme třtinovým cukrem a řezem dolů dáme broskve na briošky.
- 2Všechny dezerty ještě posypeme cukrem a na vrch každé broskve položíme plátek másla, který se nám v troubě rozteče.
- 3Troubu rozehřejeme na 240 °C a dezerty pečeme 5 minut. Mezitím si smícháme šťávu z broskví spolu s brandy a tímto sirupem dezerty po vyndání přelijeme. Ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.