Pečené briošky s broskví

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůKompot broskvový
    • 4kusyBriošky máslové
    • 4lžíceCukr třtinový
    • 1lžíceCukr krupice
    • 25gramůMáslo čerstvé
    • 40mililitrůBrandy
    • 8lžicMarmeláda malinová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brioškám odkrojíme kůrku a upravíme tvar na velikost poloviny broskve, popřípadě může být brioška o malinko širší. Potřeme malinovou marmeládou. Díru po pecce v broskvi vyplníme třtinovým cukrem a řezem dolů dáme broskve na briošky.
  • 2
    Všechny dezerty ještě posypeme cukrem a na vrch každé broskve položíme plátek másla, který se nám v troubě rozteče.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 240 °C a dezerty pečeme 5 minut. Mezitím si smícháme šťávu z broskví spolu s brandy a tímto sirupem dezerty po vyndání přelijeme. Ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.