Pečené čtverečky se sýrem a slaninou
45 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 400gramůSýr Čedar
- 400gramůSýr ementálského typu
- 4kusyChilli paprička zelená
- 0,5lžičkaChilli paprička sušená
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
36 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
43 mg
Cukr
311 mg
Postup přípravy
- 1Malý pekáček vyložíme slaninou. Sýry čedar i ementál nastrouháme nahrubo, promícháme je s čerstvými chilli papričkami bez semínek a nakrájenými na nudličky i s drcenou sušenou chilli papričkou a rozprostřeme na slaninu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut, aby se sýr rozpustil a na povrchu mírně zezlátl.
- 2Chvíli potom, co vyjmeme pekáček z trouby, slijeme opatrně co nejvíce vypečeného tuku. Sýr se slaninou necháme v pekáčku přes noc vychladnout, potom ho vyklopíme a nakrájíme na úhledné čtverečky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.