Pečené čtverečky se sýrem a slaninou

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůAnglická slanina
    • 400gramůSýr Čedar
    • 400gramůSýr ementálského typu
    • 4kusyChilli paprička zelená
    • 0,5lžičkaChilli paprička sušená
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
36 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
43 mg
Cukr
311 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malý pekáček vyložíme slaninou. Sýry čedar i ementál nastrouháme nahrubo, promícháme je s čerstvými chilli papričkami bez semínek a nakrájenými na nudličky i s drcenou sušenou chilli papričkou a rozprostřeme na slaninu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut, aby se sýr rozpustil a na povrchu mírně zezlátl.
  • 2
    Chvíli potom, co vyjmeme pekáček z trouby, slijeme opatrně co nejvíce vypečeného tuku. Sýr se slaninou necháme v pekáčku přes noc vychladnout, potom ho vyklopíme a nakrájíme na úhledné čtverečky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.