Pečené cukroví pro celiaky
45 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pohanková
- 250gramůMáslo čerstvé
- 6lžicVíno bílé
- 300gramůCukr moučkový
- 3lžičkyCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Cukr
29 g
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla a bílého vína utvoříme těsto, které necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Druhý den pomocí tvořítka na sušenky vytlačíme z těsta různé drobné tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Upečené tvary obalujeme ihned potom, co je vyndáme z trouby, v moučkovém cukru, ve kterém jsme rozmíchali 3 lžičky vanilkového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.