Pečené cukroví z vaječných bílků s čokoládou

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vaječné bílky vyšleháme s citrónovou šťávou do hustého sněhu. Do tuhého sněhu opatrně vmícháváme cukr po jednotlivých lžících. Dobře vyšlehaná hmota má tvořit hrudky. Touto hmotou naplníme cukrářský sáček a hmotu stříkáme na pečící papír, který jsme rozložili na plech. Nastříkané tvary sušíme v troubě vyhřáté na 120°C asi dvě hodiny.
  • 2
    Po upečení necháme cukroví vychladnout a ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu.
  • 3
    Vychladlé cukroví máčíme v tekuté čokoládě a potom necháme na chladném místě vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.