Pečené cukroví z vaječných bílků s čokoládou
140 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 175gramůCukr krystal
- 1lžičkaŠťáva citrónová
- 200gramůČokoláda na vaření
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Vaječné bílky vyšleháme s citrónovou šťávou do hustého sněhu. Do tuhého sněhu opatrně vmícháváme cukr po jednotlivých lžících. Dobře vyšlehaná hmota má tvořit hrudky. Touto hmotou naplníme cukrářský sáček a hmotu stříkáme na pečící papír, který jsme rozložili na plech. Nastříkané tvary sušíme v troubě vyhřáté na 120°C asi dvě hodiny.
- 2Po upečení necháme cukroví vychladnout a ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu.
- 3Vychladlé cukroví máčíme v tekuté čokoládě a potom necháme na chladném místě vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.