Pečené fíkové řezy s citronovou polevou
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 200gramůFíky čerstvé
- 4lžíceMed včelí
- 0,13litrVoda pitná
- 0,5kusCitrony
- Poleva
- 100gramůCukr moučkový
- 0,5kusCitrony
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 175gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Těsto vypracujeme z mouky, másla, cukru a žloutku. Odložíme na chladné místo a necháme cca 60 minut odpočinout.
- 2Fíky nasekáme najemno nebo rozemeleme, promícháme s medem, šťávou vymačkanou z citronu, vodou a povaříme. Musí vzniknout mazlavá hmota. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 3Poté těsto rozválíme na plát, pokrájíme na proužky o šířce cca 10 cm, rozprostřeme na ně fíkovou směs a stočíme. Položíme spojem dolů na pracovní plochu a nakrájíme na cca 3 cm dlouhé kousky. Naskládáme na plech a v předehřáté trouě pečeme cca 20 minut.
- 4Hotové dozdobíme citronovou polevou, na kterou rozmícháme cukr s citronovou šťávou. Můžeme dozdobit sušeným ovocem a po vychladnutí podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.