Pečené fíkové řezy s citronovou polevou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto vypracujeme z mouky, másla, cukru a žloutku. Odložíme na chladné místo a necháme cca 60 minut odpočinout.
  • 2
    Fíky nasekáme najemno nebo rozemeleme, promícháme s medem, šťávou vymačkanou z citronu, vodou a povaříme. Musí vzniknout mazlavá hmota. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Poté těsto rozválíme na plát, pokrájíme na proužky o šířce cca 10 cm, rozprostřeme na ně fíkovou směs a stočíme. Položíme spojem dolů na pracovní plochu a nakrájíme na cca 3 cm dlouhé kousky. Naskládáme na plech a v předehřáté trouě pečeme cca 20 minut.
  • 4
    Hotové dozdobíme citronovou polevou, na kterou rozmícháme cukr s citronovou šťávou. Můžeme dozdobit sušeným ovocem a po vychladnutí podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.