Pečené filety z amura s fenyklem
55 min.
Ingredience
- 800gramůAmur bílý
- 1,5lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1,5lžičkyKmín římský
- 2kusyFenykl
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 60gramůMáslo
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžícePetržel kudrnka
- 4krajícechleba z pekárny
- 1kostkaZeleninový bujón
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vykostěné filety z amura (i s kůží) rozkrájíme na 4 díly. Omyté a osušené maso ze strany, kde je kůže nařízneme, pak každou stranu osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Troubu předehřejeme na 165-170°C.
- 2Z fenyklu odstraníme první listy a odkrojíme stopky (dřevnatá část), které jsou nahoře. Pak jej nakrájíme na čtvrtky. Očištěnou cibuli a jeden chemicky neošetřený citrón nakrájíme na plátky, které vložíme do vroucí vody. Přidáme zeleninový bujón (1 kostku) a po 3 minutách čtvrtky fenyklu. Vše krátce povaříme (přibližně 10-13 minut). Fenykl musí zůstat nedovařený. Pak fenykl scedíme a necháme okapat.
- 3Druhý chemicky neošetřený citrón nakrájíme na plátky. Pekáč vytřeme máslem, filety poklademe kůží nahoru, mezi ně poklademe čtvrtky fenyklu. Takto připravenou rybu pokapeme olejem, pokryjeme tenkými plátky másla a dáme péct asi na 20 minut do trouby. Pečeme dozlatova.
- 4Upečené filety poklademe na talíře s upečeným fenyklem. Ozdobíme je plátky citrónu, omytými lístky petrželky a hned horké podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.