Pečené hrušky s anglickým krémem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců.
  • 2
    Poloviny hrušek urovnáme do zapékací mísy, okořeníme badyánem a skořicí a pokapeme javorovým sirupem. Vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.
  • 3
    Potom hrušky pokapeme vínem, zalijeme připraveným krémem a znovu zapečeme.
  • 4
    Podáváme jako teplý dezert.
  • 5
    Příprava anglického krému: Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme cukr, maizenu a prošleháme metličkou. Na mírném ohni zvolna přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a zašleháme žloutky s vanilkovým cukrem a změklé máslo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.