Pečené hrušky s anglickým krémem
50 min.
Ingredience
- anglický krém
- 3lžíceCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 300mililitrůMléko polotučné
- 4kusyHrušky
- 2lžíceSirup javorový
- 2lžíceVíno bílé
- 1špetkaBadyán
- 1špetkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců.
- 2Poloviny hrušek urovnáme do zapékací mísy, okořeníme badyánem a skořicí a pokapeme javorovým sirupem. Vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.
- 3Potom hrušky pokapeme vínem, zalijeme připraveným krémem a znovu zapečeme.
- 4Podáváme jako teplý dezert.
- 5Příprava anglického krému: Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme cukr, maizenu a prošleháme metličkou. Na mírném ohni zvolna přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a zašleháme žloutky s vanilkovým cukrem a změklé máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.