Pečené hrušky se skořkicovým karamelem a pudinkem
65 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 4lžičkyCitronová kůra
- Pečení hrušek
- Příprava pečení
- Skořicový karamel
- 4lžíceCukr třtinový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSkořice mletá
- Vanilkový pudink
- 75gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2629 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
265 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Zapékací mísu vymažeme 1 lžící másla, troubu předhřejeme na 200°C.
- 2Pečení hrušek: Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a podélně rozkrojené je řezem dolů vyrovnáme do zapékací mísy. Připravené ovoce potřeme horkým skořicovým karamelem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Během pečení hrušky opakovaně potíráme karamelem. Než se hrušky upečou, uvaříme 1 l vanilkového pudinku
- 3a horký pudink nalijeme do hlubokých talířů. Na porce horkého pudinku rozdělíme pečené hrušky, které před servírováním ozdobíme strouhanou citronovou kůrou. Tento pokrm podáváme horký, jako moučník.
- 4Skořicový karamel: Třtinový cukr mícháme s máslem a s mletou skořicí, dokud máslo s cukrem nezkaramelizuje.
- 5Vanilkový pudink: Z 1 l mléka odljeme hrneček mléka, ve kterém rozmícháme prášek vanilkového pudinku se 2 lžícemi krystalového cukru. Tento hustší vanilkový roztok mícháme v horkém mléce na mírném ohni do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.