Pečené hrušky se skořkicovým karamelem a pudinkem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2629 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
265 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Zapékací mísu vymažeme 1 lžící másla, troubu předhřejeme na 200°C.
  • 2
    Pečení hrušek: Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a podélně rozkrojené je řezem dolů vyrovnáme do zapékací mísy. Připravené ovoce potřeme horkým skořicovým karamelem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Během pečení hrušky opakovaně potíráme karamelem. Než se hrušky upečou, uvaříme 1 l vanilkového pudinku
  • 3
    a horký pudink nalijeme do hlubokých talířů. Na porce horkého pudinku rozdělíme pečené hrušky, které před servírováním ozdobíme strouhanou citronovou kůrou. Tento pokrm podáváme horký, jako moučník.
  • 4
    Skořicový karamel: Třtinový cukr mícháme s máslem a s mletou skořicí, dokud máslo s cukrem nezkaramelizuje.
  • 5
    Vanilkový pudink: Z 1 l mléka odljeme hrneček mléka, ve kterém rozmícháme prášek vanilkového pudinku se 2 lžícemi krystalového cukru. Tento hustší vanilkový roztok mícháme v horkém mléce na mírném ohni do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.