Pečené meruňky s perníkem

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a rozložíme na plech, potažený papírem na pečení. V misce smícháme med, kardamom, koňak, touto směsí meruňky polijeme. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 10 minut.
  • 2
    Meruňky necháme vychladnout, vyskládáme na servírovací talíř, posypeme strouhaným perníkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.