Pečeně na cidru
235 min.
Ingredience
- 150gramůJablka
- 20gramůSádlo škvařené
- 800gramůVepřová pečeně
- 300gramůAnglická slanina
- 300mililitrůVíno jablečné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
58 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
475 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme na drobné kousky, dáme restovat na rozpálené sádlo, poté přidáme na plátky pokrájená jablka. Dusíme 15 minut.
- 2Podlijeme cidrem a přiklopené dusíme dalších 15 minut. Přidáme pokrájenou slaninu.
- 3Maso osolíme, opepříme, povrch mřížkovitě nakrojíme a dáme péct při 210°C na 140 minut.
- 4Pečeni přendáme do hrnce s jablky, přiklopené dusíme dalších 30 minut.
- 5Maso servírujeme s dušenými jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.