Pečeně na cidru

235 min.
Francie

Ingredience

    • 150gramůJablka
    • 20gramůSádlo škvařené
    • 800gramůVepřová pečeně
    • 300gramůAnglická slanina
    • 300mililitrůVíno jablečné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
58 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
475 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli pokrájíme na drobné kousky, dáme restovat na rozpálené sádlo, poté přidáme na plátky pokrájená jablka. Dusíme 15 minut.
  • 2
    Podlijeme cidrem a přiklopené dusíme dalších 15 minut. Přidáme pokrájenou slaninu.
  • 3
    Maso osolíme, opepříme, povrch mřížkovitě nakrojíme a dáme péct při 210°C na 140 minut.
  • 4
    Pečeni přendáme do hrnce s jablky, přiklopené dusíme dalších 30 minut.
  • 5
    Maso servírujeme s dušenými jablky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.