Pečené párečky v župánku pro celiatiky
70 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo pomazánkové
- 20gramůMouka bezlepková
- 300gramůPárky bezlepkové
- 4lžíceHořčice plnotučná
- 3lžičkyKmín celý
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Důkladným vymícháním pomazánkového másla s bezlepkovou moukou získáme těstíčko, které vyválíme na pomoučeném vále. Plát těsta potřeme hořčicí a nakrájíme těsto tak, abychom do jednotlivých kousků těsta mohli zabalit bezlepkové párky. Párky zabalíme a okraje utěsníme, aby se balíčky nerozbalily. Vzniklé rolky vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme celým rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Takto připravené párky pečeme dozlatova v troubě, vyhřáté na 160°C. Hotové párečky podáváme jako svačinu nebo pohoštění návštěvám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.