Pečené tulipány

23 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
236 mg
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vymazaný máslem necháme zchladnout v lednici.
  • 2
    Máslo necháme rozpustit, odstavíme z plotny a necháme vystydnout.
  • 3
    Bílky smícháme s moučkovým cukrem, přidáme mouku a máslo. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet 24 hodin.
  • 4
    Na takto připravený plech tvarujeme plochou stěrkou tenká kolečka z těsta. Ideální průměr je cca 10-12 cm.
  • 5
    Před pečením těsta si nachystáme vroubkované formičky, podle kterých budeme později těsto tvarovat.
  • 6
    Placičky dáme péct na 8 minut při 180 °C. Zezlátlá kolečka odlepíme jedno po druhém pomocí nože od plechu a rychle vložíme do vroubkované formičky. Necháme zcela vystydnout.
  • 7
    Upečené tulipány se hodí pro naplnění libovolným krémem či zmrzlinou, rychle však vlhnou, jsou tedy určené k rychlé spotřebě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.